Neamţ | Concurs de hrănit zimbri

foto_zimbri

Elevii din judeţul Neamt sunt invitaţi să participe la o nouă ediţie a concursului ‘Ana are mere’, organizat de Parcul Natural Vânători-Neamţ şi dedicat copiilor care vor să se implice pentru a aduce hrană zimbrilor din rezervaţie.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Parcului Natural Vânători-Neamţ, competiţia se desfăşoară până pe data de 30 noiembrie şi se adresează tuturor elevilor, grupaţi la nivelul claselor, care vor aduce la centrul de vizitare al parcului hrană pentru zimbri. Clasa care va aduce cea mai mare cantitate va fi declarată câştigătoare.

Toţi participanţii beneficiază, pe perioada campaniei, de acces gratuit în zona centrului de vizitare şi în mini-parcul de aventură.

Premiul oferit de organizatori constă în rechizite şcolare pentru elevii clasei câştigătoare.

Turiştii care ajung în Parcului Natural Vânători-Neamţ au toate şansele să se întâlnească, în pădure, cu zimbri, de 6 ani reprezentanţii parcului derulând cu succes un program de punere în libertate a acestor animale.

Efectivul de zimbri din raza ariei protejate a Parcului Natural Vânători-Neamţ numără 29 de exemplare în libertate, 14 exemplare în semi-libertate şi 7 exemplare la Grădina Zoologică ‘Dragoş Vodă’, în condiţii de captivitate.

Parcul Natural Vânători-Neamţ este o arie protejată constituită în anul 1999, cu statut de parc natural, destinată protejării moştenirii naturale, spirituale şi culturale a zonei, gospodăririi durabile a pădurilor, conservării peisajului şi tradiţiilor locale, reintroducerii zimbrului în arealul său natural şi încurajării turismului bazat pe aceste valori.

Parcul se află situat în nordul judeţului Neamţ, la graniţa cu Suceava, cu precădere pe raza comunelor Agapia, Bălţăteşti, Brusturi, Crăcăoani, Vânători-Neamţ, Răuceşti, Pipirig şi a oraşului Târgu Neamţ.