Neamț | Cel mai bun asistent social din România, angajat al DGASPC Neamț

Diana Lungu -premiu

În cadrul Galei Naționale a Excelenţei în Asistenţă Socială – ediția a VII-a, care a avut loc luni, la Ateneul Român, Diana Lungu a fost desemnată cel mai bun asistent social al anului 2019.

Evenimentul ar fi trebuit să aibă loc în martie 2020, când urmau a fi premiați profesioniștii anului 2019, dar izbucnirea pandemiei a dus la amânarea acestuia. Organizatorii au făcut tot posibilul ca în 2021 să reia tradiția galei cu scopul de a promova și aprecia activitatea asistenților sociali și a colaboratorilor fideli ai domeniului.

Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț: „Organizarea acestui eveniment de marcă al profesiei în context pandemic a fost semnalul că viața merge mai departe, că lumea poate fi mai bună prin aportul de netăgăduit al asistenților sociali și că noi toți putem renaște precum pasărea Phoenix. Asistența socială a fost unul dintre domeniile afectate de pandemie, chintesența acestuia fiind apropierea, zâmbetul, interacțiunea directă… În ciuda acestor dificultăți, colegii noștri și-au îndeplinit misiunea cu profesionalism iar premierea nominalizaților a fost simbolul speranței și al continuității. Suntem onorați că avem astfel de colegi și colaboratori și le suntem recunoscători tuturor pentru eforturile și sacrificiile făcute în slujba celor aflați în dificultate“.

Diana Lungu, din cadrul DGASPC Neamț, a fost unul dintre cei 3 finaliști nominalizați la categoria Asistentul Social al Anului 2019, alături de doi specialiști din Sibiu și Mehedinți.