Neamț | Arest la domiciliu pentru minorul care și-a înjunghiat colegul în Parcul Municipal din Roman

catuse-arest-696x418

Miercuri, un minor de 17 ani a fost plasat de judecătorii Tribunalului Neamț în arest la domiciliu, pentru 30 de zile, după ce acesta și-a înjunghiat un coleg de școală în zona inimii.

Evenimentul a avut loc marți, în Parcul Municipal din Roman. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț solicitaseră arestarea preventivă față de inculpatul Andrei Cozmin Viziru. Conflictul a început după ce tânărul de 18 ani ar fi sărit să-l bată pe minorul din Iași, moment în care cel din urmă l-a înjunghiat în piept cu un cuțit.

„ (…) Respinge propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ. (…) Ia faţă de inculpatul, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor (…), măsura preventivă a arestului la domiciliu, pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 8 iulie 2021 şi până la data de 6 august 2021, măsură care constă în obligaţia impusă inculpatului de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi de a se supune unor restricţii stabilite de acesta. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”, se arată în încheierea dispusă miercuri după-amiază de Tribunalul Neamț.