Neamt | Ancheta la Roman dupa ce 13 copii au ajuns la spital intoxicati cu medicamente homeopate

Spitalul-Roman-Spitalul-Nou_1280

13 copii au ajuns ieri in Compartimentul de Primiri Urgente a Spitalului din Roman cu dureri abdominale si varsaturi, dupa ce au consumat medicamente homeopate gasite intr-o sacosa aruncata la tomberon.

Copiii au crezut ca acestea sunt bomboane fiind dulci la gust si au consumat intreaga cantitate gasita. Dupa ce au aparut primele simptome, parintii copiilor, cu varste cuprinse intre 4 si 16 ani au sunat disperati la 112. Toti copiii au fost redirectionati in sectia de pediatrie si in cele din urma au fost externati dupa cateva ore, beneficiind de procedurile specifice intoxicatiei cu medicamente.

Povestea a intrat in atentia DGASPC Neamt care s-a autosesizat in acest caz.

„DGASPC Neamț s-a autosesizat, cazul fiind deferit specialiștilor din cadrul Serviciului de Intervenție în Situații de Abuz.  Verificările vor fi efectuate pentru o presupusă neglijare și se va proceda, în colaborare cu reprezentanții unității sanitare și cei ai Direcției de Asistență Socială Roman, la identificarea copiilor și a familiilor, precum și a contextului în care s-a petrecut acest eveniment nefericit. În funcție de rezultatele evaluărilor, se vor dispune măsurile care se impun în interesul superior al copiilor”, a anuntat DGASPC. 

Medicamentele consumate de copii erau expirate din anii 2016 – 2018.