Neamţ: Actriţa Draga Olteanu Matei, aniversare cu public

Draga_olteanu_matei

Îndrăgita actriţă Draga Olteanu Matei va fi sărbătorită cu public la împlinirea vârstei de 85 ani printr-un eveniment organizat de Consiliul Judeţean la Cinematograful ‘Dacia’ din municipiul Piatra-Neamţ şi care va avea loc chiar în ziua aniversării, saptamana viitoare, pe 24 octombrie.

Consiliul Judeţean Neamţ organizează această seară specială în parteneriat cu Asociaţia Cinecultura şi cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România şi Dacin Sara. Nemţenii si nu numai sunt asteptati să îşi bucure sufletele şi să îşi încânte privirea, într-o seară de neuitat, dupa cum promit organizatorii.

Născută pe 24 octombrie 1933 la Bucureşti, Draga Olteanu Matei a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Capitală în 1956. Cariera ei se întinde pe parcursul a peste 50 de ani în care a încântat spectatorii români interpretând sute de personaje în film, teatru şi televiziune.

După pensionarea sa, de la Teatrul Naţional din Bucureşti, în 2007, Draga Olteanu Matei s-a retras la Piatra Neamţ, unde şi-a înfiinţat propria companie – ‘Teatrul Vostru’ – primul teatru particular din România cu actori neprofesionişti, însă acesta şi-a întrerupt activitatea din cauza stării de sănătate a actriţei.

Sursa foto: captură înregistrare KanalD