Neamț | A fost aprobat stimulentul financiar pentru familiile tinere

failii tinere

Referitor  la subiectul privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, există două solicitări din partea Secretarului Municipiului Piatra-Neamț, prima din data de 09 septembrie, iar cea de-a doua din data de 20 octombrie, adresate Instituției Prefectului Județului Neamț pentru acordarea avizului de legalitate, la care instituția noastră a primit răspuns abia astăzi, 09 decembrie, ora 13:30.

Cu toții, inclusiv viitorii beneficiari ai prevederilor acestei hotărâri, ne dorim ca ea să nu aibă niciun viciu de legalitate, pentru ca în cazul în care instituțiile care auditează Primăria Piatra-Neamț sunt de altă părere, Direcția de Asistență Socială să nu fie nevoită să solicite returnarea sumelor de bani de către mămicile care au beneficiat de acest stimulent până la o anumită dată.

Prezentarea de către o parte din mass media locală a acestei stări de fapt sub forma unei încercări a Primăriei Piatra-Neamț de „a bloca această alocare de bani” este cel puțin neadevărată, dacă nu chiar tendențioasă. Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 212 din 31.08.2021, adoptată în aceeași ședință în care s-a aprobat și acordarea stimulentului pentru nou-născuți, s-a alocat în bugetul municipiului suma de bani necesară pentru acordarea stimulentului.

Hotărârea de Consiliu Local nr. 224 / 2021 a fost făcută publică încă de la data adoptării, iar depunerea solicitărilor / dosarelor de către eventualii beneficiari nu a fost împiedicată, însă nu i s-a făcut publicitate în masă tocmai pentru că instituția noastră a așteptat viza de legalitate a Instituției Prefectului Județului Neamț. Dosarele pentru acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți se primesc la Direcția de Asistență Socială Piatra-Neamț situată pe str. Ștefan cel Mare nr. 3, iar mai multe informații se pot obține de pe pagina oficială a instituției – www. daspn.ro sau la numărul de telefon 0233 622 968.

Aprobarea și punerea în plată a stimulentelor se vor face în conformitate cu metodologia aprobată prin HCL nr. 224 / 2021 privind acordarea unui stimulent financiar pentru nou-născuți, pe care o anexăm la prezentul comunicat.