Neamț | 200.000 de euro daune morale pentru un bărbat din Piatra Neamț, care s-a infectat cu stafilococ în spital

Spitalul Județean Piatra Neamț

Un bărbat din Piatra-Neamț, care a fost victima unui accident de circulație, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Piatra-Neamț unde s-a infectat cu stafilococul auriu. Acesta a dat spitalul în judecată și a câștigat 200.000 euro daune morale de la spital.

În anul 2015, bărbatul a fost implicat într-un accident de circulație și în timp ce conducea un moped, un câine necontrolat de stăpânul său a produs accidentul în urma căruia bărbatul din Neamț a ajuns la Spitalul Județean Piatra Neamț.

În urma accidentului, bărbatul a avut o mână și un picior rupte, și a suferit două operații. În timpul analizelor, s-a descoperit că acesta era infectat cu Staphylococcus aureus, cunoscut sub numele de stafilococul auriu.

Doi ani mai târziu, bărbatul a depus o acțiune de daune, precizând că a fost externat din spital fără să se fi vindecat de infecția nosocomială contractată în spital și fără să primească vreun tratament de specialitate. În consecință, operația nu s-a vindecat, având dureri și incertitudini cu privire la vindecare sau ameliorare.

Mai mult decât atât, bărbatul a fost trimis în judecată deoarece la momentul accidentului a fost descoperit cu alcoolemie. Acesta a fost condamnat cu suspendare și obligat la muncă în folosul comunității. La un proces anterior, a fost scutit de orele de muncă după ce a demonstrat că, în urma tratamentului inadecvat, are un picior mai scurt cu 4,5 centimetri.

Prin urmare, bărbatul a primit daune morale în valoare de 200.000 de euro.