Naționalul ieșean, stagiune nouă de pe 16 septembrie

foto_teatru_de_razboi

Deschiderea noii stagiuni a Teatrului Naţional din Iaşi aduce o serie de spectacole noi şi proiecte teatrale inedite, dar şi participări la festivaluri prestigioase. Unul dintre cele mai importante spectacole pregătite pentru publicul ieşean este „Teatru de război”, primul spectacol al stagiunii, care este programat pe 16 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Mare. Acesta este un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri, pe un text scris de Florin Lăzărescu, Lucian Dan Teodorovici şi Cristian Hadji-Culea.

Pe lângă acest spectacol, pe scena Sălii Mari, în luna septembrie, spectatorii mai pot vedea „Cafeneaua” de Carlo Goldoni sau „Astă-seară se improvizează” de Luigi Pirandello.

Alături de spectacolele care se vor juca pe scena Sălii Mari, la Sala Studio, în această lună, sunt programate spectacolele „Gunoierul” de Mimi Brănescu,  „Interviul” de Alexandr Mardan sau „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte”, un recital susţinut de Petru Ciubotaru.

La Uzina cu Teatru, pe 20 septembrie, de la 19.30, publicul este invitat să vadă „Povestea păsării fără cuib” cu actriţa Ada Lupu, câştigătoarea Premiului UNITER 2018 pentru „Cea mai bună actriţă în rol secundar”, cu rolul „Fiica” din spectacolul „Măcelăria lui Iov”. Tot la Uzina cu Teatru, pe 27 septembrie, de la 19.30, spectatorii au ocazia să vizioneze spectacolul „Piele şi cer” de Dimitré Dinev, în regia lui Radu Ghilaş.” se arata in comunicatul Teatrului National Iasi.

De luna viitoare vor încep  şi premierele, spectacole la care actorii Naţionalului ieşean au lucrat încă de la finalul stagiunii trecute. Astfel, în luna octombrie, ieşenii vor putea urmări premierele „Ţinuturile joase” de Herta Müller, regia Mihaela Panainte, „Ana de hârtie”, după un text de Crista Bilciu, în regia lui Crista Bilciu, şi „Memoria apei” de Shelagh Stephenson, în regia Irinei Popescu-Boieru.