Nationala Romaniei de rugby revine in Moldova

rugby

Debutul anului 2019 inseamna pentru nationala de rugby a Romaniei si startul in principala competitie a sezonului, Rugby Europe International Championship (REIC). In aceasta editie a REIC, Romania va disputa trei meciuri pe teren propriu si doua in deplasare, la Madrid si Bruxelles.

Astazi, Federatia Romana de Rugby a primit confirmarea din partea oficialilor arenelor unde urmeaza sa se dispute meciurile Stejarilor. Astfel, Romania va disputa la Cluj, pe Cluj Arena, meciul impotriva Georgiei de pe 9 februarie si la Botosani, pe Stadionul Municipal, meciurile cu Germania si Rusia, de pe 16 februarie, respectiv 9 martie. Ora de incepere a partidelor este 14:00.

Sezonul 2019 al REIC va incepe pe 9 februarie, cand Stejarii vor infrunta detinatoarea trofeului, Georgia, cele doua echipe intalnindu-se in premiera pe Cluj Arena. Romania a mai jucat pe acest stadion si in sezonul 2018 al REIC, cand a intalnit Germania (85-6) si Rusia (25-15).

Apoi nationala de rugby va reveni la Botosani, dupa 8 ani. Ultimul meci de rugby international jucat acolo, pe Stadionul Municipal, a fost in iunie 2010. Este vorba de partida din prima faza a recalificarilor la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda 2011, cand Stejarii s-au impus in fata Ucrainei cu 61-7.

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship 2019
9 februarie, Cluj (Cluj Arena)
Romania – Georgia

16 februarie – Botosani (Stadionul Municipal)
Romania – Germania

3 martie – Madrid
Spania – Romania

9 martie – Botosani (Stadionul Municipal)
Romania – Rusia

17 martie – Bruxelles
Belgia- Romania