N-ai rovinietă, amenda se prescrie

Sharing is caring!

De astăzi, amenzile pentru lipsa rovinietei se prescriu dacă nu sunt trimise proprietarilor de autovehicule auto în cel mult 4 luni de la data constatării faptei, potrivit unei modificări legislative adoptate în luna martie a acestui an. În vechea legislaţie, termenul era de 6 luni.

Pe reţeaua de autostrăzi şi drumuri naţionale sunt aproximativ 80 de camere fixe şi mobile, iar după ce sistemul automat constată abatarerea, un operator verifică din nou datele maşinii, a explicat pentru Radio România purtătorul de cuvânt al Companiei de Drumuri, Alin Şerbănescu.

În cazul în care se constată că pe numele proprietarului acelui autovehicul nu figurează plata unei roviniete sau plata rovinietei pentru categoria din care face parte acel autovehicul, până la o anumită oră, până la ora 23:59 a zilei respective, în acel moment sistemul emite o alertă. În baza acestei alerte este verificat de un operator numărul şi autovehiculul respectiv. Dacă se constată că nu a fost nicio eroare, iar numărul corespunde, se emite în acel moment un proces verbal care este transmis proprietarului, prin poştă.a subliniat Alin Serbanescu, purtător de cuvânt  Compania de Drumuri.

Anul trecut au fost emise aproape 600 de mii de amenzi pentru lipsa taxei de drum.

shares