Muzeul Luvru si Palatul Versailles si-au evacuat vizitatorii dupa ce au primit amenintari cu bomba

Muzeul Luvru din Paris și Palatul Versailles au evacuat sâmbătă vizitatorii și personalul după ce au primit amenințări cu bombă. Guvernul a plasat Franța în stare de alertă maximă de securitate după o înjunghiere mortală într-o școală de către un presupus extremist.

Serviciul de comunicare de la Luvru a precizat că nimeni nu a fost rănit și că nu a fost raportat niciun incident. Poliția din Paris a declarat că ofițerii au verificat muzeul după ce a primit amenințări scrise cu bombă.

Fostul palat regal de la Versailles a primit, de asemenea, amenințări cu bombă, a declarat un purtător de cuvânt al poliției naționale. Palatul și grădinile sale întinse au fost evacuate în timp ce poliția examinează zona, a declarat purtătorul de cuvânt.

Alarmele au răsunat prin Luvru, un spațiu vast aflat tot într-un fost palat regal din Paris cu vedere la râul Sena, când a fost anunțată evacuarea, și în centrul comercial subteran de sub piramida sa emblematică.

Poliția a izolat monumentul din toate părțile, precum și accesul subteran, în timp ce turiștii și alți vizitatori au ieșit în flux. Videoclipurile postate pe internet arătau cum oamenii plecau, unii în grabă, alții oprindu-se să facă fotografii, alții aparent confuzi cu privire la ceea ce se întâmplă.

Guvernul francez a ridicat nivelul de alertă de amenințare și a desfășurat 7.000 de soldați pentru a spori securitatea după atacul de vineri de la școală. Autoritățile franceze spun că un fost elev suspectat de radicalizare islamică a ucis un profesor și a rănit alte trei persoane înainte de a fi capturat.

De asemenea, guvernul este îngrijorat de consecințele în Franța ale războiului dintre Israel și Hamas. Luvrul, care găzduiește capodopere precum Mona Lisa, primește între 30.000 și 40.000 de vizitatori pe zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *