Muzeul Băncii Naționale a României se redeschide pentru public

muzeu

De luni, Muzeul Băncii Naționale a României se redeschide pentru public. Vizitatorii vor putea descoperi noile amenajări din cadrul expoziției permanente, un lingou de aur din rezerva BNR, prezentat după un concept modern, utilizat în cadrul tuturor muzeelor băncilor centrale.

De asemenea, sunt deschise două noi expoziții temporare pentru vizitare până la sfârșitul lunii mai 2022: 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai I (1921-2017) și Ecaterina Teodoroiu – Eroina Primului Război Mondial. Expozițiile temporare sunt realizate în colaborare cu Casa Regală a României, Muzeul Militar Național Regele Ferdinand I, Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Național de Istorie a României și colecția Daniel Obreja.

Tururile sunt ghidate și gratuite și se realizează în baza unei programări prealabile, realizate cu minimum două zile lucrătoare înainte de data vizitei, prin completarea formularului de înregistrare. Pentru a avea acces în incinta BNR, vizitatorii trebuie să prezinte certificatul verde.