Municipiul Suceava a revenit la scenariul galben

Jmhhc2g9NWI2ZGYwOWEyYWQwZTQ1YjEzNzZkYTA2OWNjMzc2YzQ=.thumb

Municipiul Suceava nu a intrat în scenariul roșu, deși a fost la un pas de asta, după ce marți incidența numărului de cazuri active de coronavirus a fost de 3,02 la mia de locuitori.

Dar miercuri, în ziua în care trebuia să fie decise noi restricții de către CJSU, rata de incidență a îmbolnăvirilor a scăzut la 2,79 la mia de locuitori, încât nu se mai justifică intrarea în scenariul roșu, deocamdată.

“Am participat astăzi, în calitate de invitat, la Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde am aflat că orașul Suceava a revenit la scenariul galben, rata de incidență fiind de 2,79 la mia de locuitori, numărul de cazuri active fiind astăzi (miercuri – n.r.) 358 (fără focare), comparativ cu 387 ieri (marți – n.r.), cu 29 de cazuri mai puține.

Fac în continuare apel la cetățenii municipiului Suceava să respecte regulile stabilite de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Purtați mască de protecție atât în spațiile închise și deschise, cât și în spațiile aglomerate și neaglomerate pentru a evita impunerea de noi restricții prin trecerea la scenariul roșu. Doamne ajută!”, a spus primarul Ion Lungu.