Municipiul Pașcani va primi o finanțare de aproximativ 4 milioane euro pentru achiziția a șase autobuze electrice și a unor stații de încărcare

autobuz

A fost aprobată cererea de finanțare prin P.N.R.R. privind achiziția de autobuze nepoluante pentru înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public în Municipiul Pașcani și în zona urbană funcțională.

De asemenea, va fi înființat și un traseu Pașcani – Cozmești, care va fi operat de unul dintre aceste autobuze electrice.

„O nouă veste bună pentru comunitatea noastră și anume faptul că ieri a fost aprobată o altă cerere depusă de către Municipiul Pașcani prin PNRR pentru achiziția de autobuze electrice. Astfel că, împreună cu cealaltă cerere aprobată și anume gestionarea inteligentă a sistemului de transport public, în următorii 2 ani, Pașcaniul va beneficia de un transport public modern, ecologic care să satisfacă toate nevoile unei comunități europene. Valoarea finanțării este de peste 18.800.000 lei. Aceasta se adaugă la celelalte cereri de finanțare aprobate până acum. La finalul evaluărilor pe PNRR, cred că vom avea cereri de finanțare aprobate de peste 20 de milioane de euro pentru Municipiul Pașcani”, a declarat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Odată cu aceste autobuze vor veni și opt stații de încărcare rapidă și două cu încărcare lentă. În cadrul proiectului, se vor mai achiziționa suplimentar față de acestea, un număr de zece stații de încărcare amplasate pe raza teritorială a Municipiului Paşcani și două stații de încărcare amplasate pe raza teritorială a Comunei Stolniceni-Prășescu.

Valoarea totală a investiției: 3.827.040 de euro (fără TVA), adică 18.839.369,81 lei (cu TVA).