Municipalitatea va muta Grădinița „Moțoc” în fostul magazin „Mocheta”

gradinita

Educația și, în particular, învățământul preșcolar rămân priorități ale Primăriei Municipiului Iași. În cursul zilei de astăzi, 10 ianuarie, primarul Mihai Chirica a inspectat lucrările în derulare de la fostul magazin „Mocheta” din Nicolina, acolo unde municipalitatea va muta Grădinița cu Program Săptămânal „Moțoc” de pe str. Tudor Neculai. Lipit de fostul magazin „Mocheta”, care are o suprafață de circa 290 de metri pătrați, a fost identificat un alt spațiu al municipalității, aflat în administrarea Direcției de Exploatare a Patrimoniului, în suprafață de aproape 100 de metri pătrați, care va fi amenajat tot ca spațiu didactic pentru Grădinița „Moțoc”. Lucrările sunt executate de SC Izo Construct Trading SRL, iar valoarea contractului este de circa 700.000 lei. Lucrările vor fi finalizate până la sfârșitul lunii aprilie, după care va fi făcut și transferul activității didactice.

În prezent, la Grădinița cu Program Săptămânal „Moțoc” sunt înscriși 90 de preșcolari, dintre care prezenți sunt circa 80, în patru clase. După finalizarea lucrărilor de amenajare și instalarea dotărilor necesare, noul spațiu de la magazinul „Mocheta” va avea șase săli de clasă, sală de masă, spațiu de joacă, sală de mese, grupuri sanitare etc.

Grădinița cu Program Săptămanal „Moțoc” a fost înființată în 1974 pentru copiii muncitorilor Combinatului de Fibre Sintetice (ulterior TEROM). După 1984 au început să fie primiți și alți copii decât cei ai angajaților. După 1990 imobilul a fost retrocedat și s-a pus problema desființării grădiniței. Însă, aceasta a fost preluată de Primăria Municipiului Iași, care s-a angajat să suporte costurile legate de chiria pentru spațiu, utilități și dotări. „Clădirea Grădiniței «Moțoc» a fost expertizată de către proprietari ca fiind cu risc de stabilitate, iar noi nu putem permite punerea în situație de risc a copiilor noștri. Totodată, vom accelera lucrările la noul spațiu astfel încât copiii să nu fie mutați de două ori, iar personalul și dotările vor fi relocate în noul spațiu. Fac apel la părinții acestor copii să nu se îngrijoreze, întrucât subiectul ne preocupă în cea mai mare măsură. Noi îi vom informa periodic cu privire la stadiul lucrărilor și le mulțumim pentru înțelegere și încredere”, a declarat primarul Mihai Chirica.