Municipalitatea ieșeană va construi bazine de înot la trei grădinițe din oraș

bazin înot

Primarul Mihai Chirica a semnat contractul pentru proiectarea şi execuţia la primele trei bazine de înot la grădiniţele din Iași. Este vorba de Grădiniţa cu program prelungit 14 (str. Canta nr. 30), Grădiniţa PP 18 (str. Decebal nr. 10) şi Grădiniţa PP 21 (aleea Plăieşilor nr. 18).

Din cele 3 oferte depuse în vara acestui an, câştigătoare a fost asocierea Constructii Unu SA – Sigm-Home Project SRL, cu o ofertă bugetară de 8,034,893 lei, cu TVA. Bugetul propus de către municipalitate pentru materializarea acestui proiect a fost de peste 8,4 milioane lei. Durata de execuţie a lucrărilor este de 16 luni.

„Am amintit la începutul anului despre startul unei idei, care s-a materializat într-un proiect și în cele din urmă putem spune că îi vedem și capătul: primele trei grădinițe care vor avea și bazin de înot. Este o formă de compensare a grijii permanente pe care o am pentru promovarea sportului în școlile ieșene. Aceste grădinițe cu bazine de înot sunt un element de noutate la nivel național și spre ca modelul nostru să poată fi reiterat și de alte unități școlare din România”, a declarat primarul Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Indicatorii tehnico-economici și devizul general pentru realizarea studiului de fezabilitate aferent construirii acestor facilități au fost aprobate de Consiliul Local în ședința din 28 ianuarie 2022.