Municipalitatea ieșeană și-a premiat elevii de 10

Sharing is caring!

Astazi a avut loc premierea elevilor de 10 din judetul Iasi. 50 de elevi de clasa a VIII-a si 18 elevi de clasa a XII au obtinut note maxime la Evaluarea Nationala si Bacalaureat. Rezultatele obtinute de acestia au clasat Iasul in primele cinci locuri la nivel national.

Elevii au primit o diploma onorifica, tablete si carti, in semn de recunoastere a meritelor.

“O zi frumoasa pentru oras as putea spune… pentru ca astazi premiem copiii de nota 10, cei care au luat 10 la Evaluare, respectiv Bacalaureat. Sunt copii cu care ne mandrim, peste 68, si sunt speranta acestei tari din punctul meu de vedere, oameni care sper sa conduca Romania, sper sa gaseasca un loc in politica si sa poata sa conduca aceasta tara. A venit si timpul sa ne gandim la viitorul acestei tari si trebuie sa il punem lor in fata, pentru mine este o datorie la care m-am angajat de la inceputul acestui mandat.”, a declarat Mihai Chirica, primarul Iasului.

Inspectorul General al ISJ Iasi, Genoveva Farcas, le-a mulţumit elevilor, profesorilor si parintilor pentru eforturile depuse in ultima perioada si a subliniat ca Iasul se afla in topul judetelor cu cele mai bune rezultate:

“Premiem niste copii speciali care si-au onorat profesorii prin performante deosebite obtinute la examenele nationale. Sunt cei 68 de elevi care au confirmat prin media 10 la Examenul National de Evaluare la sfarsitul clasei a VIII-a si la finele anilor de liceu. In contextul acesta ne bucura sa remarcam faptul ca Iasul confirma si in acest an ca se afla in topul judetelor tarii, atat in ceea ce priveste numarul elevilor care au obtinut medii mari cat si in ceea ce priveste rata de promovare la aceste examene.”, a declarat Genoveva Farcas, inspector scolar general ISJ Iasi.

“La inceput cred ca a fost surprinzator si dupa, pe parcurs, te obisnuiesti. Depinde de cata incredere ai avut in tine pe parcurs, pentru ca nu era neaparat o nota surprinzatoare, mai mult la romana, fiind o materie la care totul e subiectiv si nu ai de unde sa stii cum ti se corecteaza. Pentru mine sincer, a fost mult mai comod acasa, m-am obisnuit pe parcurs, m-am adaptat la ceea ce a fost. Intr-adevar a fost greu pentru simplul fapt ca stateai in casa, dar atat timp cat ai niste oameni in spate, niste profesori care stiu cum sa abordeze situatia, e bine totul.”, a declarat Bordei Ilinca Georgiana, Colegiul National Iasi.

“Ma simt extraordinar, mereu mi-am dorit sa iau o nota mare la Evaluarea Nationala. M-am pregatit inca din clasa a V-a si lucrez din greu si ma simt super bine ca am obtinut aceasta nota. A fost dificila, dar m-am descurcat si sunt mandru de mine. Ma bucur ca am reusit sa lucrez chiar daca am stat acasa din cauza virusului si ma bucur ca am reusit sa lucrez.”, a declarat Barliga Tudor Daniel, Colegiul National Iasi.

Printre elevii de 10 ai Iasului s-a aflat si fata primarului, Thea Maria, eleva la Colegiul National Iasi.

“A fost destul de greu sa ne adaptam ca si copii la aceste conditii, doar ce ne-am descurcat si cred ca si colegii mei se simt foarte bine si a fost foarte ok. Probabil ca am fost privita, dar ma bucur foarte mult ca am reusit alaturi de sustinerea lui si a mamei mele, deisgur si sunt foarte mandra si de mine cat si de efortul depus de ei in educatia mea. Ma gandesc la studii universitare in afara tarii. Momentan nu stiu, poate stiinte politice, sau Drept.”, a declarat Chirica Thea Maria, Colegiul National Iasi.

R: Dati mai departe stafeta pentru administratie, pentru politica?

“Da sigur, vom mai negocia. Avem 4 ani la dispozitie in ceea ce priveste plecatul din tara. Eu sunt sigur ca putem face lucruri bune si aici. Da, nu aduce anul ce aduce ziua si sunt convins ca peste 4 ani ne vom putea gandi si la alte optiuni. In orice caz, rolul meu ca parinte este de a sprijini, de a sprijini copilul sa poata sa ajunga cat mai sus, optiunile lui conteaza foarte mult pentru mine, nu am ales, nu am interupt antrenamentele la baschet pe toata perioada de pregatire pentru ca stiam ca o ajuta, deci cred ca efortul lui a fost important, eu nu am putut decat sa pun asa mana si sa o sustin cat mi-a fost in putere.”, a adaugat Mihai Chirica, primarul Iasului.

La intrarea in Amfiteatru, Primaria Municipiului Iasi a pus la dispozitia elevilor, parintilor si cadrelor didactice masti de protectie si solutii dezinfectante pentru maini, .iar accesul s-a facut pe fluxuri diferite

shares