Municipalitatea ieșeană își propune să construiască bazine de înot la grădinițele din oraș

not

Municipalitatea ieșeană își propune să construiască bazine de înot la grădinițele din oraș. În cadrul unei conferințe de presă, primarul Mihai Chirica a anunțat că în primă fază vor fi construite cinci astfel de bazine, aprobarea indicatorilor tehnico-economici urmând să fie supusă votului consilierilor locali până la sfârșitul anului.

Mihai Chirica, primar Iași: „Facem pași concreți pentru realizarea unei idei personale care are scopul de a încuraja copiii să facă mișcare și să trăiască sănătos de la cele mai fragede vârste. În momentul dezbaterii bugetului pentru acest an spuneam că ne dorim ca fiecare grădiniță să aibă un bazin de înot. Săptămâna trecută am finalizat studiul de fezabilitate. Fiecare tip de modul va fi adaptat în funcție de grădinița unde va fi construit. Cele mai multe dintre grădinițele din Iași au posibilitatea implementării unui astfel de proiect. Sperăm ca anul viitor să începem lucrările la primele cinci bazine de înot”.

Potrivit studiului de fezabilitate întocmit de ERM Capco Proiect SRL, se are în vedere construirea unui bazin cu o suprafață construită de 178,97 metri pătrați și cu dimensiuni maxime în plan cu treptele incluse de 12,26 x 22,60 metri. Cuva bazinului va avea dimensiunea de 8,50 x 4,20 metri, cu o adâncime de la 0,50 metri până la 1,20 metri. Structura este proiectată din beton armat monolit.

Închiderile perimetrale sunt proiectate din cărămidă BCA cu grosime de 30 centimetri, termoizolații cu polistiren peste care se aplică o tencuială pe bază de ciment și finisați cu tencuială decorativă.

Devizul general al investiției „Bazin înot pentru învățământul preșcolar” este de 2.706.490,75 lei, fără TVA (3.216.456,53, cu TVA). Principalele cheltuieli vor fi dirijate către amenajarea terenului (111.741 lei), proiectare (187.000 lei), construcții și instalații (1.637.737,02 lei), utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj (95.632 lei) etc. Durata de realizare a lucrărilor și activităților prevăzute în proiect este de 15 luni.