Munca în agricultură, bine plătită

agricultura-1000x600

Cei care muncesc in agricultura pot avea venituri de peste 1.000 euro pe luna, in Romania! Fermierii sunt dispusi sa isi plateasca angajatii cu salarii mari, indiferent de experienta pentru ca volumul de munca este urias. Desi locurile de muncă în agricultură nu erau la mare căutare, extinderea activităților agricole din județele Moldovei au dus la creșterea angajărilor în acest domeniu. Astfel, un salariat în agricultură poate încasa pe lună un salariu mai mult decât decent.

Au crescut și salariile. Chiar în ultima perioadă destul de susținut și sunt comparabile cu sectoare economice cum ar fi construcțiile sau industria și acest lucru s-a făcut pe seama factului că agricultura, în ultimii ani, a devenit tehnologizată”, a spus Ciprian Iftimoaie, director Direcția Județeană de Statistică Iași.

Cei care au diplome de calificare pot obține salarii și mai mari. În această perioadă Direcția pentru Agricultură Județeană Iași organizează cursuri de formare pentru tractoriști, apicultori și lucrători în cultura plantelor.

Dacă ne raportăm, cel puțin, la anul trecut și anul acesta, vedem că un trend crescător îl are cursul de tractorist. De la începutul anului și până în prezent cred că au terminat în jur de 50 de cursanți iar în acest moment este deschisă o nouă clasă”, a declarat Roxana Florea, purt.cuv.DAJ Iași.