Muguri de cântec românesc – Ansamblul CJ Iași promovează copiii talentați

Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași are o inițiativă inedită, care are ca scop descoperirea și promovarea talentelor locale ale cântecului popular. Astfel, ansamblul amintit organizează un concurs, intitulat ”Muguri de cântec românesc”, la care au dreptul să participe copiii din județul Iași cu vârsta cuprinsă între 6 și 15 ani.

Concursul va avea două etape. Prima, preselecția, se va derula în perioada 10-14 mai. Atunci, un juriu format din șapte membri, soliștii vocali Constantin Bahrin, Claudia Martinică, Simona Mazăre și Andrei Balan, instrumentistul Alexandru Mihai Grosu (licențiat în canto), dirijorul orchestrei – Dumitru Lucaci și managerul ansamblului – Petre Șușu (coregraf), vor evalua concurenții care se vor înscrie în competiție. Aceștia vor trebui să trimită până pe 7 mai, pe adresa ansamblulfolcloric_iasi@yahoo.com sau la sediul instituției, din șoseaua Bucium, nr. 80, o înregistrare video cu interpretarea unui cântec popular cu specific moldovenesc, la alegere.

Câștigătorii preselecției vor participa apoi la faza finală a concursului, care va avea loc pe 1 iunie, în Iași. Faza finală va consta într-un spectacol în care cei mai talentați copii vor interpreta live cântecul din prima etapă a competiției, în acompaniamentul Orchestrei Ansamblului ”Constantin Arvinte”.

La final, juriul, care va fi același ca la preselecție, va acorda opt premii: Marele Premiu, Premiile I, II și III, trei mențiuni și Premiul special al juriului. Pe lângă diplome, cei opt premianți vor primi și câte un cântec, precum și posibilitatea de a-l înregistra gratuit, în studioul instituției.

Liniile melodice și textele pieselor vor fi create de soliștii ansamblului, iar orchestrațiile de dirijorul Dumitru Lucaci. Creațiile vor fi apoi prezentate și într-un spectacol special, organizat de Ansamblul CJ Iași.