Moscova închide toate serviciile neesențiale între 28 octombrie și 7 noiembrie

moscova

foto: moscowprivatetours

Timp de 11, toate serviciile neesențiale vor fi închise în capitala Rusiei din cauza creșterii mari de infectări cu Sars-CoV-2. Pe lângă magazinele alimentare, vor funcționa doar farmaciile, spitalele și teatrele și muzeele, care pot primi vizitatori și spectator la jumătate din capacitate.

În perioada 28 octombrie – 7 noiembrie, toate întreprinderile şi organizaţiile din Moscova trebuie să înceteze lucrul, a transmis primarul Serghei Sobianin. Excepție vor face doar centrele comerciale în care se vând alimente și alte unități cu produse de primă necesitate.

Președintele Vladimir Putin a anunțat că toți angajații care vor fi nevoiți să stea acasă vor primi salariile integral.-Sunt, așadar, 11 zile în care mare parte a activităților sunt oprite, după ce, miercuri, președintele Vladimir Putin a decretat o săptămână nelucrătoare între 30 octombrie şi 7 noiembrie – iar în plan local perioada poate fi extinsă. Însă, deocamdată, autorităţile nu vor să impună un lockdown pentru ca economia să nu fie și mai grav afectată.