Morel Bolea neaga toate acuzațiile care i se aduc

morel bolea

Morel Bolea, controversatul om de afaceri iesean care a fost retinut de procurorii DIICOT pentru trafic cu minori a declarat ca tot dosarul este o facatura. Acesta neaga toate faptele care s-ar fi intamplat in perioada 2000-2016, potrivit carora ar fi agresat sexual mai multe fotomodele de la agentia sa de modeling.

Morel Bolea este liber. Ieri, Curtea de Apel a desfiintat decizia Tribunalului Iasi de arest preventiv. Acesta este acuzat de trafic cu minori, dupa ce mai multe tinere, manechine la agentia sa de modeling au reclamat procurorilor abuzuri şi umilinţe la care ar fi fost supuse de-a lungul anilor de către Bolea. Victimele susțin că erau exploatate sexual, prin manipulare și abuz emoțional. Ieri, după ce a fost eliberat, Morel Bolea a negat acuzațiile care i se aduc și spune că totul este o făcătură.

Morel Bolea – președinte agenție de modeling:

„Tot dosarul e o făcătură, asta fara niciun drept de apel. Toate acele victime de acum 100 de ani, de unele din ele nu am auzit niciodată, alții nu erau… adică nimic din ce s-a vehiculat în presă, nu este adevărat. Nu există în realitate. Am prezentat astăzi la tribunal documente, o parte din ele pentru că restul mi le-a ridicat DIICOT-ul , pentru că eu am fost arestat fără să mi se spună pentru ce, decât la urmă și atât. In rest, asa ca sa continui, eu tot timpul am avut incredere in justitie, indiferent de bazaconiile care s-au scris. Efectiv când am încercat să citesc de ce eram acuzat, nu am putut. Un limbaj de o grosolănie infernală, niște acuze inimaginabile.”

Avocatul omului de afaceri iesean sustine ca incadrarea juridica prezentata de procurori este una fortata și nu ar exista dovezi impotriva acestuia.

Ciprian Mitoșeru – avocat

„In mod total nesurprizator, instanta de control judiciar a decis sa respinga propunerea de arestare preventiva a domnului Morel Bolea, în contextul în care nu există probe pentru a se demonstra, chiar și la nivel de suspiciune rezonabilă, vinovăția domniei lui. Pe de altă parte, avem de a face cu o încadrare juridică, asa cum am spus-o si pana acum, extrem de fortata. O incadrare juridica strecurata in actele DIICOT-ului tocmai pentru a se impresiona instanta de judecata si pentru a se forta arestarea preventiva împotriva unui om pentru care Curtea de Apel Iași a decis să nu ia absolut nicio măsură preventivă.”

Momentan, au fost identificate cinci persoane vătămate, informează Poliția, care au beneficiat de consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.