Momentul sfâșietor în care o mamă ascultă inima băiețelului ei bătând în pieptul altui copil, după un transplant în premieră efectuat în Ucraina

Este imposibil să-ți găsești cuvintele și să-ți stăpânești lacrimile, privind fotografia unei mame care ascultă inima fiului ei bătând în pieptul altui copil. O imagine zguduitoare publicată de Institutul Inimii din Kiev, acolo unde, în mijlocul războiului furibund, o fetiță de 6 ani a primit inima unui băiețel de 4 ani, în primul transplant de acest fel din Ucraina.

În spatele fiecărui transplant de inimă se află două povești, una care se termină și cealaltă care primește șansa de a se naște și de a continua. Pentru micuțul Yura, destinul s-a frânt la doar 4 anișori, în urma unei hemoragii cerebrale cauzate de un anevrism.

Tragedia a avut loc pe 3 iulie, iar părinții băiețelului au găsit puterea să le ofere o speranţă la viaţă altor trei copilași. Au acceptat ca fiul lor, aflat în moarte cerebrală, să fie donator de organe. Un băiat de 12 va trăi acum normal datorită rinichilor primiţi, iar un adolescent de 15 ani a primit o nouă şansă printr-un transplant hepatic.

Inima lui Yura a ajuns să bată în pieptul unui fetițe de 6 ani, în urma unei operații de trei ore efectuate de către o echipă de medici condusă de dr. Boris Todurov, la Institutul Inimii din Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *