Moldova vrea autostradă!

foto_autostrada

Grupul civic ”Împreună pentru A8” și Asociația ”Moldova vrea autostradă” vor organiza un marș de protest motorizat maine, 19 mai , pentru construcția de autostrăzi în Moldova, „infrastructură esențială pentru scoaterea regiunii din izolare și conectarea acesteia la Europa”. Sute de mașini din mai multe județe ale Moldovei (Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Botoșani, Galați, Vrancea), dar și din Brăila, Buzău, Harghita și Mureș se vor deplasa încolonate spre destinația finală Piața Victoriei, unde ar urma să ajungă după ora 17,00. De la Iași se va pleca sâmbătă la ora 7.00, din Piața Unirii.

Având în vedere că în acest moment nu există nici un angajament oficial cu privire la construcția autostrăzii A8 Iași-Târgu Mureș, Grupul Civic cere ca Guvernul României să își asume un termen clar pentru licitarea studiilor de fezabilitate pentru cele trei tronsoane, dar nu mai târziu de 1 septembrie 2018.

De la Iași se va pleca maine-dimineata, la ora 7.00, din Piața Unirii. Organizatorii doresc ca marșul să fie cel mai mare protest motorizat care a avut loc vreodată în România.