Moldova vrea autostradă!

foto_autostrada

Asociaţia „Moldova Vrea Autostradă“ a devenit membru observator în cadrul Comitetului de Monitorizare a Programului Operaţional Infrastructură Mare. Reprezentanţii asociaţiei vor monitoriza proiectele de infrastructură din regiunea moldavă şi vor susţine construcţia autostrăzilor A8 şi A7.

Cel care a dat vestea bună – Adrian Covăsnianu, unul dintre liderii MVA – a anunţat şi una mai puţin fericită: proiectul Centurii Bacăului trebuia să aibă un câştigător pentru contractul de proiectare şi execuţie până la sfârşitul săptămânii trecute. Însă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere nu a făcut niciun anunţ în acest sens, aşa cum promisese la începutul lunii iunie.

„Solicităm public celor de la CNAIR un răspuns / punct de vedere argumentat în legătură cu nerespectarea promisiunilor“ către asociaţiile civice care militează pentru construirea autostrăzilor în Moldova“, se arată într-un mesaj al celor de la Pro Infrastructura.

Proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire Bacău au un cost estimat de 167 milioane de euro şi include primii 16 km de autostradă din Moldova, parte din A7.
La întâlnirea cu liderii celor trei asociaţii, şeful CNAIR, Narcis Neaga, dăduse asigurări că evaluarea celor patru oferte depuse pe 12 februarie se va finaliza în iunie 2018.

„Va trebui să ne declarăm norocoşi dacă vom avea contract semnat până la finalul acestui an. Moldova mai aşteaptă“, se încheie comunicatul Pro Infrastructura.