Moldova sub Cod portocaliu de furtuni

Avertizarea Cod Galben este pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată și va fi valabilă în intervalul de timp cuprins între 06 august, ora 10 și 07 august, ora 06. În acest interval, în Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea, precum și în cea mai mare parte a Munteniei și local la munte, se vor înregistra perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, iar pe arii restrânse se vor produce vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi semnificative, variind între 20 și 25 litri pe metru pătrat și izolat peste 30-40 litri pe metru pătrat.

În ceea ce privește avertizarea Cod Portocaliu, aceasta este pentru instabilitate atmosferică accentuată și va fi valabilă în intervalul de timp cuprins între 06 august, ora 15 și 07 august, ora 03. Regiunile vizate de această avertizare sunt Moldova, Dobrogea și estul Munteniei. În aceste zone, se așteaptă intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge în general viteze de 70-80 km/h. De asemenea, pe arii restrânse se vor produce vijelii puternice, averse torențiale, descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor fi semnificative, estimându-se că vor fi de 35-40 litri pe metru pătrat în intervale scurte de timp, adică între 1 și 3 ore, și izolat peste 50-60 litri pe metru pătrat prin acumulare.

Autoritățile recomandă cetățenilor din aceste regiuni să fie precauți și să urmărească atent actualizările meteo pentru a lua măsurile necesare de protecție împotriva potențialelor riscuri asociate acestor fenomene meteorologice severe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *