Moldova în acțiune: Semnături pentru A8 și A7

foto_autostrada

„Asociațiile ”Împreună pentru A8” și ”Moldova Vrea Autostradă” au demarat campania civică de strângere de semnături pentru construirea autostrăzilor A8 și A7, infrastructură ce reprezintă o condiție obligatorie pentru dezvoltarea durabilă economică și socială a Moldovei și recuperarea decalajului față de restul țării.

Cele doua asociatii fac apel la toți locuitorii regiunii, la toți moldovenii, la toți românii din țară și din Diaspora, să se alăture acestei actiuni pentru a forța Guvernul României să deblocheze construirea acestor autostrăzi cu fondurile nerambursabile oferite de ani de zile de Uniunea Europeană. Oamenii au inceput inca din aceasta dupa-amiaza sa semneze la cortul din fata Palatului Culturii din Iasi.

Membrii asociatiilor civile sustin ca prin semnaturi se va pune presiune pe decidentul politic care amână construirea A8 și A7 de aproape 11 ani. Se cere imperativ  construirea AutostrăziiA8, Ungheni – Iași –Pașcani – Târgu Neamț – Ditrău – Târgu Mureș până la 01 Decembrie 2026.

Asociațiile ”Împreună pentru A8” Iași și ”MoldovaVreaAutostradă” Iași spera ca prin actiunea Moldova –Semnaturi pentru A8 sI A7 Moldova sa primeasca ceea ce i se cuvine de mult: infrastructură modernă și șansa unui viitor prosper.