Moldova a mai facut un pas catre asistenta medicala de urgenta

Primul contract de lucrări în vederea construirii Spitalului Regional de Urgență Iași a fost semnat, joi, la București, între Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii în Sănătate si firma constructoare. Licitația pentru construire a SRU, cu o valoare record de 1,8 miliarde lei, este în desfășurare și ar putea fi deblocată în aceste zile după ce o asociere de constructori români a contestat o cerință din documentația de atribuire. Astfel, pacientii din toata regiunea Moldovei vor putea beneficia in cativa ani de servicii medicale la un alt standard.

Moldova a mai facut un pas catre asistenta medicala de urgenta

Primul pachet de lucrări la Spitalul Regional Iasi a fost câștigat de un constructor român și va include organizarea de șantier, excavarea grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces. Valoarea licitată este de 26 milioane de lei fără TVA.

Petru Movila, City Manager Iasi

„Foarte multe spitale sunt pavilionare, monoprofil. Sunt multe centre universitare, pacientul era tratat dupa ce era plimbat cu ambulanta intre spitale. Daca avea o sansa scapa cu viata. Spitalul Regional de Urgente nu este meritul niciunui politician”.

Spitalul Regional de Urgență din Iași va reprezenta un punct de referință în domeniul medical, urmând să aibă o capacitate de 850 de paturi și 20 de săli de operație.

Petru Movila, City Manager Iasi:

„Au fost alocati bani pentru SRU si niciun Guvern de atunci pana la acest moment nu a facut nimic. Singurul lucru clar este ca s-a adjudecat licitatia, s-a semnat contractul pentr executarea primei faze a spitalului. Nu a spitalului in sine, care inseamna organizare de santier, lucrari de protejare a sapaturii, lucrari de deviere a utilitatilor daca este cazul”.

Spitalul Regional Iasi va deveni principalul furnizor de servicii medicale de nivel terțiar în regiunea de Nord – Est a țării, concentrându-se pe îngrijirea pacienților critici și pe cazurile care necesită tehnologie și expertiză la nivel înalt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *