Module special dotate pentru pacientii afectati de coronavirus

Sharing is caring!

8 module, complet echipate, pot gazdui zeci de ieseni, in cazul in care vor fi diagnosticati cu noul virus care face ravagii in intreaga lume.

Autoritatile au luat masuri de preventie, mai ales ca zilnic, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi fac teste pentru depistarea coronavirusului. Intre timp, sute de oameni sunt izolati la domiciliu, dupa ce au calatorit in Italia sau China.

Cornel Colacel, administrator: “Este vesela, materiale igienico-sanitare. Are si trusa de prim ajutor, bineinteles. Da, sigur, bineinteles. Grupul sanitar, cu cabina, instant de apa calda, toatelata, tot ce trebuie. Daca este nevoie, noi suntem pregatiti cu tot ce trebuie. Poate ne ajuta Dumnezeu sa nu ajungem sa folosim camerele astea pentru eventuali pacienti“.

8 module, special create pentru situatii de urgenta, pot fi folosite de persoanele care se afla intr-o stare de sanatate precara si care necesita ingrijrii si supraveghere medicala de specialitate.

Un astfel de modul poate gazdui pana la 8 persoane fiecare. Incalzirea se face cu ajutorul caloriferelor electrice si in toate camerele exista dezinfectant.

Containerele sunt instalate departe de oras, intr-o zona ferita si de traficul rutier. Fiecare modul are doua dormitoare, o toaleta, iar suprafata totala depaseste 26 de metri patrati. Investitia totala in acest modul ajunge la aproape 7.000 de euro.

Medicii epidemiologi, care vor monitoriza starea pacientilor, vor locui in apropierea modulelor. Daca va fi nevoie, numarul acestor spatii de cazare poate fi suplimentat.

Mihai Chirica, primar Iasi: “Suntem in centrul de carantina a municipiului Iasi. Este racordat la reteaua de canalizare, apa, curent electric, putem asigura spatii de cazare pentru cadrele medicale, care vor supraveghea eventualii pacienti aflati in carantina. Speranta mea este sa nu le folosim. Deocamdata, aici sunt trei module complet echipate, pentru  a putea asigura carantina pentru 14 zile, module care sunt dotate cu toate conditiile de cazare. Daca ne va solicita si extinderea si pe alte locatii, pe acest subiect, suntem pregatiti cu inca o locatie, in caz de fenomenul ia amploare”.

In judetul Iasi sunt pregatite 141 de locuri de cazare pentru eventualii pacienti diagnosticati cu noul virus care face victime in intreaga lume.

In prezent, peste 500 de ieseni sunt izolati la domiciliu, pentru o perioada de doua saptamani, dupa ce au calatorit in zonele din preajma oraselor in care au fost depistati cetateni bolnavi de coronavirus.

shares