Modificări majore în circulația dintre capăt Păcurari și rond ERA

Circulația rutieră între capăt Păcurari și rond ERA va fi reconfigurată, iar principala lucrare presupune amenajarea unei intersecții semaforizate, în zona fostului post de Poliție, care să permită locuitorilor din Valea Lupului să întoarcă spre Iași fără a mai intra în sensul giratoriu.

Modificarea este făcută la propunerea și pe cheltuiala companiei Prime Kapital, investitor care are în plan reluarea lucrărilor de extindere a centrului comercial ERA: crearea unei benzi de întoarcere spre Iași cu menirea de a reduce din presiunea asupra rondului, care este accesul principal la complexul comercial, scrie apix.

„Intervențiile la nivelul drumului european existent presupun relocarea separatorului de sensuri existent tip parapet New Jersey din axul drumului, lărgirea platformei carosabile pe sensul de mers către Iași cu rolul de asigurare a spațiului necesar pentru întoarcere, adaptarea semnalizării rutiere la noua configurație geometrică la noile reglementări de trafic”, sunt principalele lucrări care sunt enumerate în documentația tehnică aferentă proiectului, documentație făcută tot pe cheltuiala investitorului privat.

Potrivit proiectului tehnic, relocarea (parțială) a parapetului New Jersey este necesară astfel încât să poată fi realizată banda de întoarcere pe direcția Iași.

„Separația dintre zona de întoarcere și DN28 se va face cu o pastilă amenajată cu marcaj, având raza interioară de 6,4 m și lungimea de 12,8 m, iar raza exterioară a zonei de întoarcere de 15,4 m, rezultând o cale de circulație cu lățimea de 9 m. Pentru racordarea zonei de întoarcere la DN28 se vor amenaja pe o lungime de 230 m două benzi de circulație (așa cum este amenajat și DN28 astăzi), o bandă cu lățimea de 3,5 m și o bandă cu lățimea de 4,2 m”, se precizează în proiect. Conform documentației, raza de racordare a zonei de întoarcere cu DN28 va fi de 20 m.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *