Modificari in structura organizatorica a Spitalului de Copii

sfanta maria

Administrația Spitalului de Copii Sf. Maria propune infiintarea de la 1 aprilie a unui Compartiment de dermatovenerologie care va permite accesarea Programului Național de Epidermoliza, avand in vedere ca in cadrul unitatii medicale sunt tratati pacienti cu aceasta afectiune in diferite stadii de evoluție a bolii. Un compartiment nou va fi si cel de endocrinologie care este o necesitate la nivelul unui spital regional de pediatrie.

În prezent, pacientii care necesita investigatii și proceduri terapeutice in regim de internare de zi sau continua sunt redirectionati catre alte spitale. Conducerea unitatii medicale doreste sa infiinteze si Secția de chirurgie plastica microchirurgie reconstructiva cu 30 paturi, care va inlocui astfel compartimentul de specialitate ce functiona pana acum in cadrul Secției pediatrie cronici.

Anual, în cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Sf. Maria” Iasi sunt internați, in medie, 160 pacienți cu arsuri de grade diferite la care se adauga si pacienții tratati in ambulatoriu. Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii „Sf. Maria” Iași funcționeaza cu 652 paturi si deserveste populatia pediatrica din toate județele Moldovei. Propunerile vor fi analizate de consilierii județeni intr-o sedinta extraordinara programata maine.