Modificari ale regimului de circulatie pe drumurile publice din Romania

soferi

Guvernul modifica si completeaza prin OUG, in sedinta de Guvern de astazi, regimul de circulatie pe drumurile publice din Romania. Una dintre modificari vizeaza articolul 97 din OUG 195 din 2002. Astfel politistul dispune introducerea interdicției de a conduce autovehicule pe teritoriul României pentru titularii permiselor de conducere eliberate de o autoritate străină.

De asemenea, la articolul 100, reprezinta contraventie, conducerea unui autovehicul și tractor agricol sau forestier care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele pentru care au fost omologate ori sunt uzate peste limita admisă.

Fiecare autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai trebuie sa fie dotat cu trusă medicală, două triunghiuri reflectorizante și stingător pentru incendii, omologate.

Si articolul 22 sufera modificari. „Retragerea permisului de conducere se dispune de către poliția rutieră și în cazul în care titularul acestuia nu a putut fi supus testării în vederea stabilirii concentrației de alcool pur în aerul expirat sau testării preliminare a prezenței în organism a unor substanțe psihoactive, iar în urma efectuării examinării medicale s-au constatat elemente clinice sugestive consecutive consumului recent de băuturi alcoolice sau de substanțe psihoactive, cu ocazia procedurii de recoltare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei ori a consumului de substanțe psihoactive, eliberându-se o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulație”, se explica in OUG.

(2) Retragerea permisului de conducere se dispune până la ora 08.00 a zilei următoare, dar nu mai puțin de 12 ore.