Modernizări la Compania de Transport Public din Iași

foto_Cristian_Stoica

Modernizări în transportul ieșean

In urmatorii ani va creste calitatea in transportul public iesean prin achizitionarea de autobuze electrice si tramvaie. De asemenea, din cauza afluxului de calatori din Zona Metropolitana se va gandi o noua strategie pentru a nu mai exista blocaje la intrarea in oras. Incepand cu ziua de ieri, calatorii au la dispozitie o aplicatie pe telefonul mobil prin care-si pot achizitiona bilete. Dupa cateva ore, peste 100 persoane au apelat la aceasta solutie.

“Noutatea principala sa zicem a acestor zile este lansarea platformei de achizitii a biletelor cu ajutor telefonului mobil. Este o solutie facila zicem noi si exista posibilitatea de a achizitiona 24 din 24 ore bilete de calatorie”, a declarat Cristian Stoica, director CTP Iasi.

Cei de la CTP spera sa reduca si timpul de asteptare din statii, tot prin intermediul telefonului mobil.

“In etapa a doua si speram sa o facem pana la inceputul anului viitor, vrem ca oamenii sa-si poata planifica calatoria de pe telefonul mobil astfel incat, in momentul cand pleci din casa, sa stii cand va veni tramvaiul X, Y, Z si de asemenea vom mai avea o facilitate. Daca trebuie sa faci o transbordare sa iei alta linie sa te anunte ca trebuie sa cobori intr-un loc si sa te anunte ca trebuie luat un alt mijloc de transport”, a completat directorul Companiei de Transport Public Iasi.

Iasul va intra pe lista oraselor in care se va circula cu autobuzele electrice pentru reducerea poluarii.

“Am trecut la un alt nivel si Municipiul Iasi impreuna cu noi am reusit sa trimitem documentatia la Ministerul Dezvoltarii pentru a achizitiona 44 autobuze electrice pentru ca acesta este viitorul. Trebuie sa avem un oras mai curat si trebuie sa renuntam la mijloacele care polueaza. Am gandit si etapa urmatoare cu achizitia de tramvaie, 32 de tramvaie vor veni in maxim 2 ani si va dati seama ca va schimba in totalitate fata transportului public”, a precizat Cristian Stoica.