Modernizarea stadionului din Botosani va costa 30 milioane de euro
Luni, 8 ianuarie, consilierii locali se vor întruni într-o ședință extraordinară pentru a vota proiectul de hotărâre prin care ”se aprobă predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții, pe bază de protocol, a amplasamentului compus din C1 parțial și teren aferent, situat în orașul Botoșani, Calea Națională, nr 44 B, județul Botoșani, aflat în proprietatea publică a municipiului Botoșani, constituit din construcția C1 – Stadion Municipal (din suprafață construită la sol de 20.392 mp se vor preda 806, 80 mp) și terenul aferent în suprafață de 32.667 mp, conform PAD – anexă la hotărâre, în vederea și pe perioada realizării de către CNI a obiectivului de investiții „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Stadion Municipal Botoșani, Calea Națională, nr 44B, municipiul Botoșani.
De altfel, în ședința ordinară aferentă lunii decembrie, consilierii locali au votat pentru demolarea actualei construcții a Stadionului Municipal.
Valoarea investiției este de peste 30 de milioane de euro
Valoarea investiției se ridică la 160 milioane de lei și prevede, printre altele, transformarea „Municipalului” într-un stadion cu tribune acoperite, cu o vizibilitate optimă și cu o capacitate de 10 – 12.000 de locuri pe scaune. Pentru spectatori se vor asigura condiții de confort și facilități pentru persoanele cu dizabilități.
Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mijlocie de locuri și de categoria I – nivel internațional de competiție conform regulamentului Federației Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4 conform regulamentului U.E.F.A.
Stadionul va mai dispune de:
– săli de antrenament și recuperare pentru sportivi și terți
– spații pentru administrare-servicii (birouri)
– spații comerciale și de alimentație publică
– parcaje subterane pentru evenimentele sportive și pentru locuitorii zonei
Prin dotările și amenajările realizate, complexul sportiv va putea găzdui și alte evenimente culturale sau sociale (concerte, conferințe, întruniri) ori cu caracter comercial (târguri, expoziții).
În cadrul spațiilor comerciale auxiliare, pot fi amenajate magazine de articole sportive purtând însemne ale clubului.
Stadionul Municipal Botoșani a fost construit în două etape majore, astfel: în perioada 1970-1980 tribunele A(est) și B(vest) și în anii 1980-1990 peluzele C(sud) și D(nord). Actualul stadion are o capacitate de 7.600 de locuri.