Modernizarea esplanadei Teatrului Național, amanată de un an

Lucrările la esplanada Teatrului Național sunt oprite de aproape un an, după ce primele săpături au scos la iveală vestigii arheologice. Astfel, lucrarile au fost oprite de aproape un an pentru a conserva ruinele gasite si, ulterior, zona va fi reabilitata.

Inca de la inceputul proiectului de modernizare si reabilitare a esplanadei din fata Teatrului National „Vasile Alecsandri” din Iași, autoritățile locale au fost înștiințate despre faptul că în zonă ar putea exista vestigii istorice, lucru care s-a si intamplat.

Sebastian Buraga, Purt. de Cuv. Primăria mun. Iași

Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii, aceștia au informat autoritatea locală că există posibilitatea existenței unor vestigii dar nu ni s-a comunicat cat de importante sau ce amploare vor avea aceste vestigii arhitecturale.

Acum un an, lucrarile au fost oprite pentru a conserva zona extrem de importanta pentru istoria Iasului. Insa, lucrările de descărare arheologică vor fi finalizate în curand, spun autoritatile.

Sebastian Buraga, Purt. de Cuv. Primăria mun. Iași

Din ce am înțeles noi în următoarea perioadă vor finaliza cercetarea arhelologică și vor întocmi un document și împreună vom decide exact care vor fi pașii de urmat. Cu siguranță dacă ceea ce au descoperit ei are însemnătate din punct de vedere istoric arheologic pentru istoria orașului nostru, atunci vom lua o decizie astfel încat, aceste vestigii să nu fie pierdute și să le putem conserva împreună cu specialiștii în domeniu.

Noul proiect de modernizare include montarea unui foișor, a unui panou pentru expoziții, fantani, toalete ecologice și amenajarea de spații verzi.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!