Mobilizare națională pentru salvarea bolnavilor COVID de la Botoșani care au nevoie de oxigen

aparat-oxigen

Fundaţia „Mereu Aproape” a venit în ajutorul bolnavilor de Covid din Botoşani. La doar câteva zile de la apelul făcut de reprezentanţii medicali din judeţ.

Numărul cazurilor grave din secţiile din Botoşani face ca nevoia de concentratoare de oxigen să fie tot mai ridicată. ”În cursul nopții, stația de oxigen nu face față celor 27 de surse fixe care sunt foc continuu. Noaptea, necesarul de oxigen al pacientului e mai mare. Scade presiunea cu 10-15 litri pe minut si poate ajunge la 6-7 litri pe minut. Asta inseamna ca pacientul va desatura, deci are nevoie de oxigen si nu avem de unde să-i dăm”, a explicat medicul primar infecţionist Valentina Morcov, şefa Secţiei de Boli Infecţioase de la Botoşani.

După ce Vlad Plăcintă a achiziţionat 15 astfel de aparate, care dau un debit de oxigen mai mare pentru bolnavii în insuficienţă respiratorie, fundaţia din spatele trustului Intact a venit în sprijinul bolnavilor din judeţ. Reprezentanţii fundaţiei au comunicat că au achiziţionat 30 de aparate de oxigen cu un debit de 10 litri pe minut. „Le mulţumim celor de la Fundaţia Mereu Aproape pentru că ne-au ajutat de la sute de kilometri distanţă. În special doamnei director Adriana Pava, care s-a implicat şi în doar câteva zile a reuşit să se mobilizeze şi a obţinut 30 de aparate pentru bolnavii de la Botoşani”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul DSP Botoşani.