Mobilizare generală pentru autostradă, 15 martie

Sharing is caring!

Indignat de faptul că în Moldova nu există nici un kilometru de autostradă, omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi  a construit primul metru de autostradă din județul Suceava într-o singură zi, prin mobilizarea unei echipe de doar 17 oameni. Gestul a fost unul simbolic iar provocarea abia acum urmeaza.

Primul metru de autostradă va fi inaugurat saptamana viitoare, pe 15 martie, la ora 15.00. La ora inaugurării, în semn de protest față de lipsa autostrăzilor din Moldova, Ștefan Mandachi va suspenda timp de 15 minute activitatea în toate afacerile pe care le administrează.  Oamenii de afaceri din tara dar si societatea civila au primit “leapsa” responsabilitatii si suspenda activitatea pentru un sfert de ora.

Pe langa transportatori si antreprenori din toata tara, si proprietarul unui grup  important de firme din Iași, Marian Berdan se alătură protestului. E prima companie din Iași.

Asociațiile „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă” susțin la rândul lor protestul.

Și primarul municipiului Iași se alătură protestului omului de afaceri sucevean. Mihai Chirica a precizat că nu poate opri activitatea instituțiilor, dar va purta o banderolă alba și va protesta în fața Palatului Roznovanu pe 15 martie, ora 15:00.

shares