Moartea bizară a medicului Cornel Petreanu, cercetat pentru mită. A intrat cu viteză într-un cap de pod, după ce a fugit brusc de lângă soţia însărcinată

Accident învăluit în mister! Medicul Cornel Petreanu, unul dintre chirurgii de la Institutul „Marius Nasta”, cercetat pentru luare de mită, a murit după ce a intrat cu mașina într-un pod feroviar, la ieşirea din Otopeni spre Ploieşti. Traficul pe Drumul Naţional 1 era lejer, şoseaua era uscată şi nici alţi şoferi nu au fost implicaţi în coliziune, aşa că poliţiştii iau în calcul şi sinuciderea. Din septembrie, medicul era anchetat de procurorii anticorupţie pentru că ar fi primit zeci de mii de euro de la pacienţi. Accidentul a avut loc fix la ieşirea din oraşul Otopeni. Medicul Cornel Petreanu circula cu viteză mare spre direcţia Ploieşti. În mod inexplicabil, s-a îndreptat spre piciorul podului feroviar de peste Drumul Naţional 1 fără să încerce să redreseze maşina sau să frâneze.  

„Accidentul a avut loc în jurul orei 9:40, iar impactul a fost frontal. După cum se poate vedea, fix pe centrul maşinii”, arată Claudiu Crăciunică, reporter Observator. „A venit dinspre Bucureşti, a luat bordura şi apoi capul de pod. Nicio frână, nimic, direct bubuitură şi a rămas acul la 120. Când a venit ambulanţa, l-a scos din maşină mort, nu mai avea ce face”, povesteşte un martor. 

Chirurgul ar fi fost de dimineaţă la biserica din Otopeni, împreună cu soţia, potrivit surselor Observator. La un moment dat, i-a spus acesteia că lipseşte 15 minute. Accidentul le ridică multe semne de întrebare poliţiştilor, care iau în calcul şi varianta unei sinucideri. Familia medicului de 48 de ani şi colegii nu înţeleg ce s-a întâmplat.

„Am fost chemat pentru că a avut loc un accident şi atât. Îmi pare rău şi mie. Un om bun, Dumnezeu a luat un om bun”, spune cumnatul lui Cornel Petreanu.

„Eu cred că a fost un gest disperat, aşa mă gândesc, că era o persoană extrem de echilibrată, iar faptul că dimineaţă intră nu pare deloc… mda. Toată lumea, colegi de-ai lui, cu toţii am rămas efectiv şocaţi de o asfel de veste”, a mărturisit Irina Strâmbu, medic Spitalul „Marius Nasta”.

„Pe mine mă miră lucrul acesta. Deci, soţia lui este însărcinată. Să fi făcut o depresie atât de severă încât să nu mai pună în balanţă bune cu rele… Nu ştiu ce să zic”, spune Gilda Popescu, medic Spitalul „Marius Nasta”.

Cornel Petreanu era unul dintre cei mai cunoscuţi medici în chirurgia toracică din România şi profesor la Universitatea de Medicină şi Farmacie. Pe 20 septembrie, a fost ridicat de procurorii DNA în urma unor acuzaţii extrem de grave. „Ai luat mită? Nu te-ai gândit ce se poate întâmpla?”, l-au întrebat reporterii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *