MNLR Iași organizează activități gratuite pentru refugiații din Ucraina

AF6D3974-DCBE-44DC-9EE1-A2973B732D27


Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează o serie de ateliere gratuite pentru refugiații din Ucraina, ce se vor desfășura atât în muzeele din rețeaua MNLR Iași, cât și în centrele pentru refugiați din județul Iași. 

Programul pe care educatorii muzeali și muzeografi l-au pregătit este format din întâlniri, lecturi, jocuri și vizite interactive. Activitățile pun în lumină rolul social al patrimoniului cultural ca vehicul al identității și construiesc un cadru sigur de exprimare pentru adulții și copiii afectați de război. 

Scopul acestui demers este de a stimula un proces pozitiv de integrare, de a crea un sentiment de apartenență și de a crește stima de sine, precum și de a încuraja curiozitatea privind moștenirea culturală comună și de a identifica modalități de cooperare culturală. 

Prima activitate va avea loc vineri, 18 martie 2022, în centrul de refugiați gestionat de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, și va consta în jocuri interactive și de creație inspirate de poveștile românești, sub îndrumarea educatoarelor muzeale Ioana Leontioaia și Iunia-Maria Ștefan.

Calendarul   activităților   pentru   refugiații   din   Ucraina   va   fi publicat   periodic   pe   site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro, iar cei care doresc să programeze vizite interac%ve sau ateliere la MNLR Iași o pot face trimițând un e-mail la adresa muzeul.literaturii@gmail.com.