Mitropolia nu renunță și a trimis un document prin care încearcă să convingă autoritățile ca sărbătoarea să se desfășoare normal

4106c76b-da62-498d-ad71-6db95b8465c2

Mitropolia Moldovei și Bucovinei  a trimis o adresă oficială către membrii Consiliului Județean pentru Situații de Urgență, în care solicită modificarea punctului 4 din ultima hotărâre, cea care prevede că pelerinii nu au voie să atingă racla și speră ca sărbătoarea să se desfășoare în mod normal.

Mitropolia își asumă în cadrul documentului faptul că va respecta următoarele reguli: distribuirea de măşti de protecţie închinătorilor, asigurarea surselor de distribuie a dezinfectanţilor pentru mâini, fără atingere, asigurarea respectării distanţei fizice dintre închinători, asigurarea covoarelor îmbibate cu substanţe dezinfectante, igienizarea suprafeţelor raclei cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, acoperită cu material plastic transparent, la un interval de o oră.

Mitropolia cere și abrogarea Hotărârii nr. 47 / 05.10.2020, prin care este restricționat accesul pelerinilor din alte localități la o sărbătoare religioasă.