Mitropolia Moldovei şi Bucovinei: „Nu dorim niciun fel de restricţionare a pelerinilor, pe niciun fel de criterii la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva

Sf.-Parascheva-1080x675

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei au declarat că nu doresc restricţionarea accesului credincioşilor care vor să vină în pelerinaj la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sf. Cuvioase Parascheva, cu prilejul hramului acesteia, care este pe 14 octombrie.

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei spune că, spre deosebire de anul trecut, când în curtea mitropolitană au avut acces doar locuitorii Iașului, în baza buletinului, anul acesta pelerinii pot veni să se închine la moaştele Sf. Cuvioase Parascheva de hramul acesteia. De asemenea, a specificat că trebuie respectate regulile specifice acestei perioade, precum masca sanitară, dezinfectarea şi păstrarea distanţei sociale.

„O spunem şi acum, o vom spune şi la discuţiile cu autorităţile locale, nu dorim niciun fel de restricţionare a pelerinilor, pe niciun fel de criterii. Pelerinajul se va desfăşura în aer liber, accesul se va face, ca şi anul trecut, pe culoar unic, de o persoană, la distanţă una de cealaltă, cu respectarea regulilor specifice acestei perioade, cu flux de intrare separat de cel de la ieşire ş.a.m.d. Nu ar trebui, aşadar, să fie nici un fel de pericol din punct de vedere epidemiologic”, a declarat preotul Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.