Mitingurile electorale, mana cereasca pentru transportatori

Sharing is caring!

Companiile de transport persoane castiga bani frumosi in campaniile electorale. O recunoaste Augustin Hagiu, presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport. Membrii F.O.R.T negociaza cu toate partidele indiferent de culoarea politica.

Cu doua mitinguri de amploare la nivelul Iasului, firmele de transport din Moldova sunt extreme de solicitate.

Augustin Hagiu – presedinte F.O.R.T: “Inseamna foarte multe curse ocazionale si inseamna bani care vin pentru ca nu-si mai permite niciun partid sa nu plateasca transportul. Este absolut firesc atata timp cat lucrurile au functionat nefiresc in trecut, sa se apeleze institutional in cautarea de solutii contracost si cu contract iar eu prefer sa fiu implicat decat sa stau pe margine si sa planga transportatorii ca se fac presiuni asupra lor. Pentru noi nu conteaza cine e la guvernare, ca e PSD, ca e PNL”.

Hagiu sustine ca au trecut vremurile cand partidele politice ii obligau pe patronii firmelor de transport sa asigure gratuit logistica operationala.

“Daca vorbim despre membrii F.O.R.T va garantez ca aveau contract, nu exista alta varianta. Daca mai sunt si alte firme care nu sunt member F.O.R.T, pentru ca noi acoperim 70-80 la suta din piata de transport, treaba lor, sa rapunda. Eu pentru membrii F.O.R.T pot sa va spun ca nu exista niciun fel de dubiu. Nu-si permite nimeni. Nu avem soferi, costurile operationale sunt mari. Tocmai de aia, evenimentele astea sunt mana cereasca. Va dau un exemplu. Ma duc eu ca firma, SC Hagiu SRL si inchei un contract cu PSD cu PNL, cu oricine. Si le spun, dom’le, cate autocare ai nevoie eu ti le asigur pe toate, la pretul asta 1,5 euro pe kilometru. In cazul de fata FORT nu vinde un serviciu ci pur si simplu se asigura ca nu exista abuzuri. Ori pentru asta m-am infiintat, asta scrie in statutul meu ca Federatie”, a completat Hagiu.

shares