Miting national al lucratorilor din sanatate

protest

Federația „Solidaritatea Sanitară” a anuntat astazi desfasurarea unui miting national al lucratorilor din sanatate in care vor fi pichetate Guvernul, Parlamentul si Palatul Cotroceni.

De asemenea, manifestari de sustinere vor fi desfasurate în toate spitalele din tara. Principalele revendicari vizeaza acordarea drepturilor salariale legitime, plata salariului de baza pentru anul urmator in cazul tuturor lucratorilor din sanatate, inclusiv pentru personalul nemedical TESA.

De asemenea, se cere raportarea tuturor sporurilor la salariul de bază pentru toate categoriile de salariati si calculul tarifului orar al garzilor, cat si recunoasterea schimbului de tura ca timp de munca si recunoasterea stagiului de cotizare suplimentar efectuat de profesionistii din sanatate.

Federatia mai cere, renegocierea partii privitoare la sanatate din Planul National de Redresare si Rezilienta si includerea în cadrul acestuia a tuturor strategiilor de actiune prevazute ca anexe la contractul colectiv de muncă la nivel de sector.