Misterul șoarecilor albi, de laborator găsiți în padurea Barnova

Mai multi soareci de laborator au fost vazuti in padurea Barnova.

Imaginile au fost surprinse de un iesean care a vazut ca rozatoarele albe mergeau pe spatiile verzi, lucru extrem de ciudat avand in vedere faptul ca nu este o specie adaptata mediului exterior.

Autoritatile spun ca au demarat o ancheta pentru a vedea in ce conditii au ajuns soarecii in spatiile verzi.

Animalele au fost surprinse intamplator de oamenii care au venit la gratar in zona Barnova. Ei au incercat sa le hraneasca insa fiind soareci de laborator, nu au avut prea multe reactii.

Dorin Cohal – Autor film amator: „Iesind duminica la un picnic cu familia, ne-am asezat la o vatra de foc mai veche si una din sotii am auzit-o strigand, vai, sobolanii. Asta a fost primul pas. Dupa care ne-am uitat si noi asa mai cu frica, ne-am mutat de acolo dupa care ne-am intors si am zis sa fac un filmulet ca nu este in regula sa fie lasati asa. Si erau in jur de 30-40 poate, atat cat am putut vedea ca erau prin frunze. Cu siguranta au fost pusi de cineva pentru ca in acel loc erau resturi de mancare sau un praf ceva galben si foarte mult talas„.

Imaginile au ajuns pe retelele de socializare iar autoritatile au fost alertate pentru a vedea ce se intampla cu acesti soareci. Specialistii spun ca astfel de rozatoare nu s-ar putea adapta mediului exterior.

Gheorghe Bacușca, Comisar sef Garda de Mediu: „Noi ne-am autosesizat si am facut verificari in padurea Dobrovat, insa nu au mai fost identiificati soarecii respectivi. Daca ar fi fost identificata persoana care a facut astfel de gest, ar fi putut fi sanctionata cu o amenda de la 7500 de lei pana la 15000  de lei, iar persoanele juridice de la 50000 pana la 1000000 de lei. De asemenea, poate constitui si infractiune cu inchisoare de la trei luni sau un an cu amenda„.

Reprezentantii Garzii de Mediu din Iași au transmis ca vor sesiza Poliția Animalelor in acest caz urmand a fi identificate persoanele care au abandonat soarecii in zona respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *