Misiunile pompierilor români în Franța continuă în zona Chapelle Saint Blaise, la Sud de Bordeaux

299650988_437228445115166_6253877389558396302_n

Misiunile modulului național de stins incendii continuă în zona Chapelle Saint Blaise, la Sud de Bordeaux, a anunțat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Potrivit IGSU, începând cu ora 08.00, modulul execută operațiuni de stingere în zona Chapelle Saint Blaise, în cadrul sectorului 2 de intervenție, sub coordonarea ofițerului de legătură al țării gazdă.

„36 de pompieri care încadrează 5 mașini de stingere incendii de pădure, 2 autospeciale de stins incendii de capacitate mică, 1 cisternă de 12.000 l și un microbuz se află dislocați în zona zona Chapelle Saint Blaise. Un rol foarte important îl are cisterna de 12.000 l care asigură autonomie sporită misiunilor de stingere, fiind utilizată pentru alimentarea continuă cu apă a autospecialelor”, a transmis IGSU.

Misiunile executate de către personalul modulului RO-GFFF-V constau în identificarea și lichidarea focarelor ascunse.

IGSU a mai precizat că în aceste zile solicitante pentru pompierii români, în afară de suportul continuu al autorităților franceze, un real sprijin a fost oferit și de voluntarii care au adus colegilor noștri apă, alimente și obiecte de uz sanitar.

Misiunea de sprijin pe care România o oferă autorităților franceze aflate în lupta cu incendiile de vegetație s-a realizat prin deplasarea unui modul specializat de intervenție format din 77 de pompieri salvatori, cu mijloace de intervenție specifice.

Ajutorul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Franceze prin Mecanismul European de Protecție Civilă.