Miroslava va începe anul acesta cea mai mare investiție din istoria comunei

Primăria Miroslava va începe în cursul acestui an o investiție de circa 60 milioane lei pentru extinderea sistemului de canalizare în satele comunei, în cadrul unui proiect finanțat prin intermediul PNRR. Anul trecut, întregul buget al comunei s-a apropiat de pragul de 90 milioane lei.

Autoritatea locală a semnat contractul de lucrări la finalul anului 2023 cu o asociere de firme condusă de Casrep și din care mai fac parte UT4FB Control (ofertant) și Rekainstal Shop (subcontractant).

Asocierea a fost singurul ofertant la licitația organizată de către Miroslava. În 2022, Casrep a avut o cifră de afaceri de circa 44 milioane lei, un profit de 1,3 milioane lei și un număr mediu de circa 170 de angajați, conform datelor Ministerului de Finanțe. Societatea este înregistrată în Miroslava (Brătuleni) și este una dintre firmele care câștigă constant licitații organizate de autoritatea locală, conform apix.

Conform documentației de atribuire a contractului, lungimea rețelei va fi de 52 km, iar conductele de refulare vor avea 6.481 metri liniari. Vor fi racordate circa 2.200 de proprietăți și vor fi realizate 23 de stații de pompare ape uzate.În luna noiembrie 2023, odată cu deschiderea ofertelor la licitație, Primăria Miroslava arăta, într-o informare publică, că proiectul reprezintă „cea mai mare investiție publică din istoria comunei”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *