Miroslava spera la mai multe proiecte pe bani europeni

foto_Miroslava

Administratia locala din Miroslava a reusit in acest an sa implementeze 4 proiecte prin fonduri nerambursabile, in valoare de 2,5 milioane de euro. Primarul Dan Nita sustine ca proiectele bugetate in acest an pentru comuna Miroslava s-au realizat in proportie de 90%. Desi procentul este destul de mare, comuna are si probleme financiare, iar infuzia de bani europeni nu este foarte mare.

Dan Nita, primar comuna Miroslava: „In momentul in care am facut bugetul la inceputul anului, statul era obligat sau a estimat ca in anul 2019 ne va da o suma de bani, pe care pana la aceasta ora nu a facut-o decat pe jumatate. Inchipuiti-va dumneavoastra ca eu ca primarie, sa angajez niste lucrari, dupa ce execut lucrarile sa nu am banii pe care m-am bazat”.

Noul guvern este constient ca administratiile publice locale au nevoie de sustinere financiara si spera sa corecteze la noua rectificare bugetara. Asistenta sociala a creat o situatie neplacuta in mai multe comune.

„La inceputul anului aveam un numar de 120 de asistati social si 67 de asistenti care aveau grija de cei care erau asistati, numarul lor nu s-a dublat, dar e aproape de 200. Va dati seama ca eu bugetez la inceputul anului pentru 100 de oameni sau 120 sau 150 si cand te trezesti la sfarsitul anului ca trebuie sa salarizezi 300, de unde iei banii respeectivi ca tu ai facut bugetul de la inceputul anului si nimeni nu te ajuta, dar nu iti da nici o solutie. Eu ma bucur ca domnul prim ministru s-a gandit si la problemele sociale, dar cred eu ca prima treaba care ar trebui facuta la nivel stat sau la nivel tara romaneasca, trebuie reforma administrativa, ca altfel nu se poate. Nu poti sa ai comuna cu 1500-2000 de locuitori, nu au cum din taxele si impozitele de la cetateni, nu poti sa asiguri nici 2 luni de zile salarizarea la numarul de angajati de la primarie si atunci ce faci”, a completat Dan Nita.