Miroslava primeste 1.5 milioane de euro de la AFM pentru amenajarea a 8 km de piste de biciclete

Miroslava primeste 1,5 milioane de euro de la AFM pentru amenajarea a 8 km de piste de biciclete. Administratia Fondului pentru Mediu a aprobat cererea de finanțare depusă de Primăria Comunei Miroslava în vederea realizării de piste pentru biciclete.

Miroslava primeste 1.5 milioane de euro de la AFM pentru amenajarea a 8 km de piste de biciclete

Suma aprobată este de 7,5 milioane de lei, maximul finanțării nerambursabile care putea fi obținută de către comuna Miroslava. Valoarea totală a investiției este estimată la aproximativ zece milioane lei, restul sumei urmând a fi asigurat din fonduri de la bugetul local.

CITESTE SI: Finanțare de la AFM pentru o pistă de biciclete între Mănăstirea Bârnova și Mănăstirea Dobrovăț

Traseele prevăzute în cadrul proiectului sunt:

1️⃣ Traseul I: Miroslava (strada Constantin Langa/DJ 248A) – Valea Ursului (strada Principală) – Vorovești (strada Prof. Dumitru Pricop)

2️⃣ Traseul II: Miroslava (strada Prof. Anton Nițu) – Balciu (strada Principală)

3️⃣ Traseul III: Miroslava (strada Stadionului) – Miroslava (strada Horia Hulubei)

Pistele vor avea câte un sens pe ambele părţi ale străzii (câte unul pentru fiecare sens de circulaţie) pe toată lungimea traseului. Ele vor fi delimitate cu marcaje/borduri și indicatoare rutiere. Lățimea unei benzi va fi de minimum 1,5 metri. Traseele vor fi prevăzute cu spaţiu de depozitare pentru biciclete. Lungimea totală a celor trei trasee prevăzute în cadrul proiectului este de 8,4 kilometri.

Solicitarea de finanțare a fost efectuată în cadrul Programului privind realizare a pistelor pentru biciclete, desfășurat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, prin Administraţia Fondului pentru Mediu. Participarea Comunei Miroslava la acest Program și devizul general al proiectului au fost aprobate în ședința Consiliului Local din 28 octombrie 2022, cererea de finanțare fiind depusă o săptămână mai târziu.

Scopul Programului îl reprezintă îmbunătațirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin stimularea utilizării transportului nepoluant, concomitent cu reducerea traficului motorizat, principalul său obiectiv fiind dezvoltarea infrastructurii velo în România prin finanțarea pistelor de biciclete.

Sunt finanțate realizarea de piste pentru biciclişti pe partea carosabilă sau acostament, realizarea de piste pentru biciclişti pe amplasament nou (altul decât drum carosabil, acostament sau trotuar) și realizarea de piste pentru biciclişti în cadrul trotuarelor. În funcție de necesități, vor fi declanșate proceduri de expropriere. Fii alături de noi pe Facebook pentru mai multe știri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *