Miroslava, prima comună din Romania care va avea mall

WhatsApp Image 2022-06-28 at 16.34.54

Miroslava este singura comună din România care are mall. Centrul comercial va fi deschis la jumătatea lunii iulie și va dispune de magazine și săli de conferințe. Investiția este foarte importantă atât pentru comună, cât și pentru locuitorii din celelalte zone care vor putea avea acces mult mai ușor la branduri cunoscute.

Mai este puțin timp până când va avea loc deschiderea mall-ulului din comuna Miroslava. Autoritățile spun că proiectul este foarte important pentru întreaga comunitate, fiind o dovadă că parteneriatul între mediul public și cel privat poate atrage investiții importante chiar și in mediul rural.

Pe data de 14 iulie se vor deschide activitățile de aici. Sper eu că este un lucru bun pentru oamenii din comuna Miroslava, pentru toți cetățenii de aici până în Țibănești, în bazinul acesta. Chiar dacă la început unii au fost sceptici acum putem vedea cum arată. Ne mândrim cu o asemenea construcție. Este prima comună din România care are un mall”, a spus Dan Niță, primar Miroslava.

Multe dintre proiectele comunei nu s-ar fi putut realiza fără parteneriatul cu mediul de afaceri, care a făcut de-a lungul timpului investiții importante.

Eu le sugerez și celorlalți primari să deschidă ușile, să lase investitorii indiferent pentru ce fel de investiții vin în zona respectivă și să caute toate direcțiile, să își aducă investitori în comuna lor. Nu se poate trăi numai din taxe și impozite. Dacă la noi taxele și impozitele din bugetul local acoperă maxim 10%, ceilalți bani vin din impozitele pe venit, a mai spus Dan Niță, primar Miroslava.

Mai mult decât atât, autoritățile din Miroslava spun că acest tip de investiții s-ar putea realiza și în alte comune din județul Iași.