Miroslava ne îmbracă în ie

foto_Miroslava

Primăria Comunei Miroslava organizează duminica viitoare, pe 24 iunie, cea de a doua ediție a sărbătorii „Ziua Iei la Miroslava”. Programul va cuprinde o varietate de momente artistice susținute atât de artiști locali dar și de invitați din municipiul Iași. Evenimentul este organizat în cadrul Zilei Universale a Iei care este sărbătorită la nivel internațional, începând cu anul 2013 în fiecare an, pe 24 iunie.

In zi de mare sarbatoare, duminica viitoare, de Sanziene, Miroslava se imbraca in ie si se bucura de momente armonioase alaturi de Ansamblul Ciurbeștenii”, trupa de teatru ”Kamadeva” a Liceului Tehnologic Agricol ”Mihail Kogalniceanu” care va pune în scena piesa ”Meșterul Manole”, dar și de invitati de la Iasi: ”Ansamblul Hora Moldovei” condus de maestrul coregraf Mihai Roșcăneanu și Emilian Păduraru și cântăreața de muzică populară Biatrice Duca.

Toți particpanții la eveniment sunt invitați să îmbrace cele mai frumoase ii și să se înscrie la concursul ”Ii de ieri și de azi”. In cadrul evenimentelor de saptamana viitoare va fi expusa, in incinta salii de sport , expoziția de pictură ,,Din aripa vremii” a autoarei Iulia Vicol si vom putea admira si “Expoziția de ii” de la Muzeul

Etnografic din incinta Palatului Olga Sturdza. Pe parcursul desfășurării evenimentului va fi amenajată și o piață de desfacere pentru produse tradiționale ale producătorilor locali.